Dodela sredstava za podršku projektima civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine u 2020.

Odluka o izboru projekata za dodelu sredstava za podršku projektima civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine u 2020. godini

Ministarstvo zaštite životne sredine dana  je 31. jula 2020. godine objavila Odluku o izboru projekata za dodelu sredstava za podršku projektima civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine u 2020. godini.

U oblasti zaštite životne sredine, po raspisanom Javnom konkursu za dodelu sredstava za podršku projektima civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine u 2020. godini, objavljenom 31. januara 2020. godine, biće sufinansirano 76 projekta.

Odluku o izboru projekata za dodelu sredstava za podršku projektima civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine u 2020. godini možete preuzeti ovde.

Konačnu Listu vrednovanja i rangiranja prijavljenih projekata možete preuzeti ovde.

Opšti cilj javnog konkursa:

Zaštita i unapređenje životne sredine u okviru sledećih tema i oblasti:

  1. Zaštita prirode – ekološka mreža i zaštićena područja;
  2. Ekološko preduzetništvo – cirkularna ekonomija;
  3. Građanski aktivizam – primena zakona iz domena zaštite životne sredine, upravljanja otpadom i otpadnim vodama, strateške procene i procene uticaja na životnu sredinu, zaštite od zagađenja vazduha i zaštite od buke;
  4. Klimatske promene – ublažavanje klimatskih promena (smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte) i/ili prilagođavanje na izmenjene klimatske uslove.

Izvor www.ekologija.gov.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *