Marasusa

Marasusa plaža se nalazi u prelepom mestu Tropea, nadaleko poznatom kao Dragulj Kalabrije ili Obala bogova. Plaža opravdava ove nazive svojim lepotama – mekan i beo pesak, kristalno plavo more…

marasusa-1

Cala Granara

Plaža se nalazi na ostrvu Spargi u Tirenskom moru, i gotovo je možete pomešati sa plažama tropskih ostrva. Okružuje je bujna mediteranska vegetacija i palme, tirkizna voda je idealna za gnjurenje, a srebrnasti pesak za sve koji uživaju u sunčanju.

cala-granara-spargi

Cala Pulcino

Ova neverovatna plaža se nalazi na ostrvu Lampeduza koje je najveće Pelagijsko ostrvo. Plaža je nepristupačna, zbog čeka je posetiocima još atraktivnija, izolovana i mirna atmosfera, puderasti beli pesak i tirkizno Sredozemno more…. Ništa više nije potrebno…

53e2fe78c2d3f39d3610e1e0_cara-pulcino-3

CALA GOLORITZE

Ova čuvena plaža je smeštena na idiličnoj severoistočnoj obali Sardinije. Veoma je mala, ali prelepa, okružena krečnjačkim klifovima, posuta mekanim belim peskom, a glavni atribut je kristalna morska voda.

CALA GOLORITZE

CHIAIA DI LUNA

Jedna od najupečatljivijih italijanskih plaža. U osnovi predstavlja srp svilenkastog peska, iznad koga se uzdiže vulkanska stena do visine od 100 m. Nalazi se na ostrvu Ponza u Tirenskom moru.

CHIAIA DI LUNA

SPIAGGIA DELLE DUE SORELLE

Smeštena je na Jadranskom moru, a pristupačna samo sa mora. Obala je sačinjena od finog belog šljunka, a iznad plaže se uzdižu bele stene Konero planine.

La-Spiaggia-delle-due-sorelle

MONTEROSSO AL MARE

Monterosso Al Mare je jedan od pet gradića koji čine Cinque Terre, deo Ligurijske rivijere. More je toplo sa blagim talasima, a uz zlatnu obalu se prostire prelepo šetalište.

53e2fe83dddaa35c30f68d0d_monterosso-8

CALA DI VOLPE

Cala di Volpe se nalazi na Sardiniji, na njenoj severnoj obali – Smeralda. Plaža je poznata zbog bermudski plave boje vode i glamurnoznog hotela Cala di Volpe.

53e2fe85c2d3f39d3610e216_cala-di-volpe-9

SPIAGGIA DI SANSONE

Toskansko ostrvo Elba obiluje prelepim plažama, ali Sansone je najverovatnije na vrhu liste. Očaravajuća obala, koja je mešavina belog peska i glatkog belog šljunka vodi u kristalnu vodu Tirenskog mora.

SPIAGGIA DI SANSONE

SCALA DEI TURCHI

Plaža se nalazi u podnožju Scala dei Turchi (Turske stepenice), kamene litice na obali Sicilije. Predivan kontrast čine bronzani pesak, azurno more i bele litice u pozadini.

Scala_dei_Turchi