Krit je najveće grčko ostrvo, a peto po veličini u Sredozemnom moru, posle Sicilije, Sardinije, Kipra i Korzike. Saobraćajnica koja spaja istok i zapad ostrva dugačka je oko 310 km, dok je u pravcu sever-jug ostrvo široko oko 45 km. Glavni grad je Iraklion, velika luka i najveći grad na ostrvu. Ostala značajna naselja su Hanja, Retimno, Sitia, Ierapetra i Agios Nikolaos.

Zbog velike udaljenosti od kontinentalnog dela Grčke, do Krita se najlakše stiže avionom. Ove godine vam nudimo avio prevoz kompanije Ellinair, koja saobraća na relaciji Beograd – Iraklion, po veoma povoljnim cenama.

Trajektom do Krita se dolazi iz luke Pirej. Cena po osobi za mesto na trajektu kreće od 39 eur (može varirati u zavisnosti od kompanije), a za auto od 85 eur u jednom pravcu. Vožnja traje oko 8h do luke Iraklion. Važno je napomenuti da se odobravaju popusti deci, zatim za povratnu vožnju, kao i za prevoz u određenim terminima sa nižom frekvencijom putnika.

Krit je ostrvo prelepih plaža, živopisnih sela koja čuvaju grčku tradiciju, brojnih pećina, lepih jezera i fascinantne istorije. Najatraktivnije plaže su Elafonisi, Balos i Falasarna u okolini Hanje, i plaža Vai sa stablima palmi na istoku ostrva. Maslinovo ulje sa ostrva Krit proglašeno je najboljim na svetu.

Ostrvo Krit je podeljeno na četiri oblasti: Hanja, Retimno, Iraklion i Lasiti. Oblasti Hanja i Iraklion sa mestom Hersonisos nude brojne sadržaje za mlade: dobar noćni život, atrakcije na vodi, aqua-parkove i dr.

Za vas smo izdvojili veoma povoljan smeštaj na Kritu, sa izuzetno dobrim odnosom između cene i kvaliteta, na odličnim lokacijama. Po povoljnoj ceni naročito se ističu Fotula apartmani, u mestu Agia Pelagia, na samo 20km od Irakliona. Samo mesto Agia Pelagia karakteriše dobra snabdevenost, nema talasa i vetra pa se mesto može preporučiti porodicama sa decom. Ukoliko za vašu bazu izaberete istok ostrva, toplo vam preporučujemo hotel Kalipso, koji se nalazi u centru mesta Elunda. Samo mesto je šarmantno, sa lepom lukom u centru, a nalazi se na svega 10 km od, po mnogima najlepšem mestu na Kritu, mondenskom letovalištu Agios Nikolaos.

Smeštaj Krit, apartmani Krit, hoteli Krit, letovanje Krit 2018, apartmani Krit 2018, Grčka Krit 2018, hoteli Krit