letovanje Grčka
Grčka ostrva
Letovanje Grčkaapartmani Grčkahoteli Grčka

Grčka – omiljeno letovalište kod naših turista, svake godine privuče na hiljade turista iz Srbije. Uverite se i sami u lepote koje ova mediteranska zemlja nudi i provedite leto 2015 u Grčkoj. Otkrijte nova letovališta, nove prelepe plaže ili posetite neko od tradicionalnih turističkih mesta u Grčkoj.

Grčka leto 2015apartmani Grčka

My Planet je za leto 2015 pripremio veliki izbor destinacija u Grčkoj (letovanje Grčka). U ponudi za letovanje su: Kontintentalna Grčka, grčka ostrva, hotelski smeštaj, Grčka apartmani, avio prevoz do Grčke. Sve to i još mnogo toga uz povoljne cene.

Grčka se nalazi na krajnjem jugoistoku Evrope, na jugu Balkanskog poluostrva. Smeštena je na raskršću između Evrope, Bliskog istoka i Severne Afrike. Glavni grad je Atina.

Letovanje Grčka

Grčka izlazi na Egejsko, Jonsko, i na Mediteransko more između Albanije i Turske. Obala je veoma razuđena, dugačka 13 676 km, sa mnoštvom ostrva, poluostrva i zaliva. Grčka obala je po razuđenosti druga u Evropi. Grčka broji između 1200 i 6000 ostrva, od kojih je najveće i najnaseljenije ostrvo Krit. Najpopularnija ostrva kod naših turista su Zakintos, Krf, Lefkada, Tasos, Skijatos i druga. Godine 2010. Lonely Planet je proglasio Solun 5. gradom sa najboljim noćnim životom na svetu, upoređujući ga sa Dubajiem i Montrealom. Santorini je 2011 proglašen za najbolje ostrvo na svetu (Travel and Leisure). Letovališta u Severnoj Grčkoj su zbog blizine i povoljnih cena najpopularnija letovališta kod turista iz Srbije. Letovanje Grčka – među najpopularnijim destinacijama izdvajaju se Paralija, Olympic Beach, Pefkohori, Polihrono, Hanioti, Tasos, Stavros, Nea Vrasna i Asprovalta. Sve zastupljenije su destinacije: Neos Marmaras, Sarti, Skala Fourka, Nea Kalikratia, Jerisos, Parga, Sivota i dr. Savet: letovanje Grčka, svoje letovanje ćete upotpuniti izletima do okolnih mesta, plaža, atrakcija, ostrva, koje nude lokalne agencije. Letovanje Grčka – široka ponuda smeštaja – Grčka apartmani, hoteli, kuće za iznajmljivanje za svačiji džep.